Pogosta vprašanja

Izkušnje?

Za tandemski polet potnik ne potrebuje nobenih izkušenj z letenjem in posebnih atletskih sposobnosti.

Vzlet, letenje in pristanek?

Pred poletom boste seznanjeni s celotnim postopkom vzleta, letenja in pristanka. Pri vzletu je potrebnih le nekaj korakov po pobočju vzletišča. Čas letenja je odvisen od področja in vremenskih razmer. Pred pristankom se postavimo v pokončen položaj in nežno pristanemo na pristajalni prostor.

Teža, starost, kamera

Maksimalna teža potnika je 110kg. Potniki mlajši od 18. leta potrebujejo pisno potrdilo staršev. S seboj lahko prinesete svoj fotoaparat ali kamero.

Vreme?

Letenje z jadralnim padalom lahko prakticiramo celo leto, vendar je aktivnost zelo odvisna od vremenskih razmer. Ne moremo leteti med dežjem, sneženjem, ob močnih vetrovih in zmanjšani vidljivosti. Zaradi tega ne moremo planirati poleta za dlje časa v naprej.

Prijava in rezervacija poleta

Rezervacije sprejemamo tudi mesece v naprej, vendar je potrebno preveriti vreme, dan ali dva pred samim poletom. Neposredno lahko prejmete informacije če nas pokličete na kontaktno telefonsko številko.

Kako se obleči?

Potrebovali boste pohodniško obutev, športno jakno ali pulover z dolgimi rokavi ter hlače v katerih se lahko sproščeno gibljete. Za prosti prelet (cross country) boste potrebovali toplo športno jakno, tople rokavice, sončna očala in video kamero. :)

Varnost

Vsi naši piloti so opravili obsežena izobraževanja in izpite potrebne za pridobitev licence tandemskega pilota in tudi inštruktor licence. Na splošno so poznani po obsežnem znanju s področja jadralnega padalstva in odličnih letalnih sposobnostih. Naša varnost se preverja na rednih preizkusih in zajema sledeče:

  • trening, osebne izkušnje, kvalifikacija pilotov
  • primerna in varna oprema
  • varnost vremenskih razmer se preverja neprestano preko telefona in interneta, pravilni postopki ob spremembi

Kontakt

LEP OBLAK D.O.O.
LOG 79, 4228 ŽELEZNIKI
4228 ŽELEZNIKI
Slovenia
Gasper Prevc: +386 40 153 490
Primoz Susa: +386 40 204 504